טקס הענקת מלגות "ידיעות חיפה" ה- 12 נערך ב- 24.5.2016

מלגות מקרן "ידיעות חיפה" הוענקו השבוע לעבודות מצטיינות של חמישה סטודנטים. כל העבודות שהוגשו לשיפוט עברו שיפוט על ידי שני שופטים אקדמיים.

חמשת הזוכים הם:

מר ברק בר זוהר זוכה בפרס על עבודתו "פניו היפות של המוות: סיקור העלאת ארונות מנהיגים בעיתונות העברית", שנכתבה במסגרת סמינר בהנחייתו של ד"ר עוזי אלידע. שופטי העבודה ציינו כי מדובר בעבודה מעניינת, מקורית חדשנית ומגובה בידע תיאורטי רב. עוד נכתב בדו"חות השיפוט כי ניכר כי הכותב בקיא מאד בנושאים שנחקרו וכי ממצאי הניתוח מרתקים.

מר עופר כרמל ומר אור קריספיל זוכים בפרס על עבודתם "לך תשווה: הזדהות והשוואה טמפורלית עם דמות טלוויזיונית/קולנועית בדיונית", שנכתבה במסגרת סמינר בהנחייתה של ד"ר נורית טל-אור. השופטים ציינו כי המחקר משתייך למסורת ארוכה של מחקרים הבודקים השערות משדה הפסיכולוגיה בשדה המדיה. עוד נכתב בדו"חות השיפוט כי הרעיון למחקר מצוין, מערך המחקר תוכנן היטב והכתיבה בהירה וקולחת.

גב' אלונה צירולניקוב זוכה בפרס על עבודתה "הרוסיאליים: זהות לאומית של תתי-תרבויות בראי הפרסום – מקרה המבחן של המגזר הרוסי בישראל", שנכתבה במסגרת תזה מחקרית בהנחייתו של פרופ' אלי אברהם. השופטים ציינו כי העבודה נסמכת על סקירה ספרות רלוונטית ומקיפה. עוד נכתב בדו"חות השיפוט כי המתודולוגיה של העבודה מרשימה וממצאיה מרתקים.

גב' שרון רינגל זוכה בפרס על עבודתה "ארכיביזציה דיגיטלית: תהליך הדיגיטציה של ארכיונים על-ידי הספרייה הלאומית בישראל", שנכתבה במסגרת עבודת דוקטורט בהנחיית ד"ר רבקי ריב"ק ופרופ' נעמה שפי. השופטים ציינו כי העבודה משקפת היכרות מעמיקה עם תשתיות מושגיות נרחבות, כתובה היטב ומציגה ממצאים מרתקים. עוד צוין בדו"חות השיפוט כי העבודה מאירה את יחסי הכח העומדים ביסוד תהליך הדיגיטציה של הספריה הלאומית ואת העובדה שבהקשר הנושא הנחקר כל בחירה "טכנית" כביכול  משקפת העדפות אידיאולוגיות מורכבות.

במסגרת הטקס ארח החוג את ד"ר תהילה שוורץ-אלטשולר מהמכון הישראלי לדמוקרטיה, שהרצתה על: "של מי הזכרון הזה? ארכיון רשות השידור, שיח השקיפות והאינטרס הציבורי". ד"ר שוורץ אלטשולר היא מנהלת המרכז לערכים ולמוסדות דמוקרטיים וראשת הפרויקטים רפורמות במדיה וממשל פתוח במכון הישראלי לדמוקרטיה  ומרצה בבית הספר פדרמן למדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית בירושלים.

Tehila SAx4    D99A0068 11    D99A0060 11

D99A0129 111