ד"ר יצחק משיח
שם הצעת מחקר: פעפוע רעיון החדשנות בתקשורת: דפוסי הסיקור של ענף הטכנולוגיה בעיתונות הישראלית והגורמים העומדים מאחוריהם (2020-1950)
מנחים: פרופ' אלי אברהם וד"ר מוטי גיגי
שם הצעת מחקר: פעפוע רעיון החדשנות בתקשורת: דפוסי הסיקור של ענף הטכנולוגיה בעיתונות הישראלית והגורמים העומדים מאחוריהם (2020-1950)
מנחים: פרופ' אלי אברהם וד"ר מוטי גיגי
דוא"ל : Arielle.yosha@gmail.com
נושא עבודת הדוקטורט: הגורמים התורמים למשבר תדמית מתמשך של ארגון ציבורי: המקרה של משטרת ישראל
מנחה: פרופ' אלי אברהם
נושא עבודת הדוקטורט:
Exploring Nonmarket Revenue Models in Journalism: Success Factors of Journalistic Crowdfunding Campaigns, Role Perceptions, and Value Propositions of Contemporary American Journalism
מנחים: פרופ' יריב צפתי ופרופ' רועי דודזון
נושא עבודת הדוקטורט: The Palestine Post, 1932-1950: Journalism and Advocacy amid Imperial Decline and Emerging Nationalism
מנחים: פרופ' אורן מאיירס וד"ר גיורא גודמן
נושא עבודת הדוקטורט: Tracked Versus Asked About: Understanding and Improving Self-reporting of Media Exposure
מנחה: פרופ' יריב צפתי
כתובת דוא"ל: nancyjeans@gmail.com
נושא עבודת הדוקטורט:
The Impact of Health Information Seeking on Rare Disease Patients: Online Information Seeking, Patient-Clinician Interaction and Patient-to-Patient communication
מנחים: פרופ' אורן מאיירס ופרופ' נחמה לואיס-פרסקי
עבודת הדוקטורט התמקדה בחיפוש מידע בריאותי באינטרנט. בעבודתה ננסי בחנה את האופן שבו מצבו הרפואי של אדם משפיע על דפוסי חיפוש מידע, כיצד חולים מנווטים את מסעם הבריאותי ברשת, ובאילו דרכים המידע שהם נחשפים עליו עשוי לגרום לתחושה של העצמה, וגם להשפיע על יחסי הכוחות.
כתובת דוא"ל: netazi@openu.ac.il
נושא עבודת הדוקטורט: ילדים ואינטרנט - שיח הסיכונים: משמעותיהן של הגדרות מוסדיות
מנחה: פרופ' רבקה ריב"ק
נטע זיסקינד מתעניינת בשיח הקשור בילדים, בני נוער ואינטרנט, בייחוד בהקשר המוסדי. עבודת הדוקטורט עוסקת בניתוח שיח הסיכונים כפי שבא לידי ביטוי הן בהגדרת הסיכונים על ידי מוסדות שונים (ממשלתיים, מסחריים, עמותות ועוד) והן בניסוח דרכי ההתמודדות עם הסיכונים ושיתוף הפעולה בין מוסדות אלה.
נושא עבודת הדוקטורט: התפתחות החינוך לתקשורת בישראל: תהליכים והשפעות
מנחים: פרופ' עוזי אלידע, פרופ' אריה קיזל
המחקר של רביב מתאר את התפתחות החינוך לתקשורת במערכת החינוך בישראל ובוחן את התפתחות החינוך לתקשורת אל מול שינויים טכנולוגיים, פוליטיים וחברתיים. המחקר מציג סקירה דיאכרונית המחלקת את התפתחותו של החינוך לתקשורת בישראל לחמש תקופות. שתי התקופות הראשונות מהוות את העידן הטרום-רשמי של החינוך לתקשורת (1989-1950). דהיינו, התקופה שקדמה לתוכניות הלימוד הרשמיות שגובשו ואושרו על-ידי משרד החינוך. שלוש התקופות הנוספות מתייחסות להתפתחות תכנון הלימודים בתקשורת בתוך מערכת החינוך הפורמלית. הסקירה ההיסטורית מאירה את הקשרים שבין התפתחויות בעולם התקשורת, מגמות במערכת החינוך ושינויים בסביבה החברתית והפוליטית לבין תפיסת החינוך לתקשורת לאורך השנים. בתוך כך, מוסברת השפעתם של גורמים שונים על הוראת התקשורת בבתי-הספר, ביניהם – התפתחויות טכנולוגיות, גורמים מבניים, הנחות יסוד אידיאולוגיות ופוליטיות, גישות תיאורטיות בתחום התקשורת ותפיסותיהם של מעצבי תוכניות הלימודים באשר למטרות לימודי התקשורת ותפקידם.
במחקרו מנתח רביב את המאפיינים התרבותיים והאידיאולוגיים של מערכת החינוך, שדה התקשורת והחינוך לתקשורת. הניתוח מתמקד בהיבטים של התלכדות והשתתפות, אוניברסליות ופדגוגיה ביקורתית. לאור הסקירה הדיאכרונית, מועלית הטענה כי החינוך לתקשורת מצוי במצב של אי-התאמה מובנה (אנומליה) בינו ובין מערכת החינוך שבתוכה הוא פועל, וכי אנומליה זו אינה רק מבנית אלא קשורה בערכים ובמאפיינים התרבותיים הבסיסיים שלו.
כתובת דוא"ל: sharonringel@gmail.com
מנחות: ד"ר רבקה ריב"ק ופרופ' נעמה שפי
נושא עבודת הדוקטורט: טכנולוגיות דיגיטליות ועיצוב זיכרון לעתיד: תהליך הדיגיטציה של הספרייה הלאומית בישראל
שרון מתעניינת בהיסטוריה של אמצעי התקשורת ובכלים דיגיטליים לחקר ההיסטוריה וכתיבתה. במחקרה בוחנת את האופן שבו טכנולוגיות דיגיטליות מעורבות בעיצוב הזיכרון על ידי בחינת תהליך הדיגיטציה של ארכיונים בספרייה הלאומית. עבודת הדוקטורט שלה, אשר נכתבת בהנחייתן של ד"ר רבקה ריב"ק ופרופ' נעמה שפי, שואבת משילוב של שני שדות תיאורטיים: האחד מתמקד ביחסי טכנולוגיה וחברה והשני בזיכרון קולקטיבי והיסטוריוגרפיה. מחקרה מבוסס על שיטות אתנוגרפיות והכלים המתודולוגיים שמציעה תיאוריית השחקן והרשת.
כתובת דוא"ל: nugito@gmail.com
נושא עבודת הדוקטורט: טקסי היפוך סטטוס בקולנוע העממי היידי והישראלי (מנחה: ד"ר עוזי אלידע)
נוגית עוסקת בחקר התרבות, דרך הפריזמה של סרטי הקולנוע. עבודת הדוקטורט מקשה ושואלת מה בין האימפריה הרומית, תרבות הרנסנס, התרבות היידית וזו הישראלית? מה בין הקרנבל, הקולנוע היידי והסרטים העממיים שהופקו בישראל? ומבקשת להאיר את הדמיון בין הקולנוע היידי והקולנוע העממי הישראלי דרך הפריזמה של טקסי ההיפוך המתקיימים בהם, ולאור תאוריות העוסקות בתחום תרבות פופולרית, ונשענות על מחקרים מתחום התקשורת, אנתרופולוגיה, היסטוריה, ספרות, תאטרון ועוד. דרך ניתוח טקסי ההיפוך בסרטים מבקשת נוגית ללמוד על תהליכים חברתיים, שאלות של שליטה וכוח, מאבקים לגיבוש זהות ותמורות חברתיות בתקופות בהן נוצרו. נוגית סיימה את התואר הראשון (B.Arc - מוסמך בארכיטקטורה ובינוי ערים) בטכניון, חיפה (1986) ואת התואר השני (M.A) באוניברסיטת חיפה, במסגרתו כתבה את עבודת המ.א בנושא חתונות בקולנוע העלילתי היידי ובקולנוע העלילתי הישראלי עד 1977 (2009). מלמדת באקדמית גורדון, מנהלת תכניות חינוך ופרויקטים מיוחדים בסינמטק חיפה, מפיקה ולקטורית בפסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה.
כתובת דוא"ל: vladv@yvc.ac.il
נושא עבודת הדוקטורט: תעשיית התרבות הדיגיטאלית בישראל: בחינת הפקת האפליקציות (מנחים: פרופ' גבי וימן וד"ר ירון אריאל)
עבודת הדוקטורט עוסקת בתכנים המופצים ברשתות חברתיות מקוונות על ידי ארגוני טרור. בעבודה זו מבוצעת הבחנה בין תכנים ויראליים לפופולאריים, קטלוג של התכנים על פי אופן התנהגותם ברשתות החברתיות וכן יבוצע ניתוח תוכן אשר ינסה לחשוף את המאפיינים התוכניים אשר תורמים להפיכתם לכאלו. מאפיינים אלו ישמשו בסיס לבנית מודל רגרסיה, שמטרתו תהיה ניבוי התנהגותם של תכנים ברשתות המקוונות על בסיס מאפייניהם.
כתובת דוא"ל: mtmaya@gmail.com
נושא עבודת הדוקטורט: קוראים עולם: מו"לות ספרי הדרכת תיירות יוצאת והזהות התיירותית הישראלית (מנחים: ד"ר עוזי אלידע ופרופ' יואל מנספלד)
מיה חוקרת בגישה בינתחומית את עולם הספר, ובוחנת את התפתחותו לאור השינויים של הזמן הפוסטמודרני. עבודת הדוקטורט מתמקדת בספרי הדרכת תיירות יוצאת שראו אור בישראל ובעברית כאתר מרכזי בו מובנית הזהות התיירית הישראלית, היא אחת מקטגוריות הזהות המרכזיות בזמן הפוסטמודרני. המחקר צפוי לתרום לידע אודות שדה המו"לות הישראלי ואודות התיירות היוצאת בישראל, ולעמיק את ההבנה של אופני השתזרות היצירה התרבותית בתהליכי השינוי הפוסטמודרני.
מנחים: ד"ר עוזי אלידע ופרופ' מוטי רגב
נושא עבודת הדוקטורט: הפרח בגני: התפתחות השיח העיתונאי על אודות המוזיקה המזרחית בישראל בין השנים 1974-2011
תאריך סיום: יוני 2017
כתובת דוא"ל: matana007@gmail.com
מנחה: פרופ' תמר כתריאל
נושא עבודת הדוקטורט: "זה לא קולנוע, זה מפגש חברתי": על קהילתיות וגבולות חברתיים בתרבות הפנאי החברתית.
שנת סיום: נובמבר, 2015
כתובת דוא"ל: gal_e@hotmail.com
מנחים: פרופ' תמר כתריאל, פרופ' יואכים שלר (University of Southampton)
שם עבודת הדוקטורט: "מורשת בין לבין": ביקוריהם המאורגנים של יהודים יוצאי גרמניה וצאצאיהם בעיר מוצאם.
שנת סיום: אפריל, 2013
כתובת דוא"ל: ronitbloom@gmail.com
נושא עבודת הדוקטורט: השפעת מסגור תקשורתי של אירוע משברי על ההון-הפסיכולוגי ועל הלך הרוח הציבורי (מנחה: פרופ' יריב צפתי ופרופ' גבריאל וימן)
רונית מתעניינת בהשפעות תקשורת ותקשורת פוליטית. בעבודת הדוקטורט חוקרת את ההשפעה של מסגור תקשורתי של אירוע משבר על סכמות פסיכולוגיות כתקווה, אופטימיות, חוללות ועמידות. בנוסף העבודה בוחנת באיזו מידה מסגרות חיוביות מול מסגרות שליליות (מרכיבים טקסטואליים מסויימים) משפיעות על מרכיבים פסיכו-חברתיים כמו רווחה נפשית וחוסן לאומי ומכוונות את הערכת האינדיבידואל מהו אקלים החוסן (תפיסת החוסן של רוב הציבור).
כתובת דוא"ל: gonen@comm.umass.edu
מנחים: פרופ' תמר כתריאל, פרופ' יעל משלר
שם עבודת הדוקטורט: האזרח משוחח על ענייני השעה: תיאור תכניות השיחה הציבורית עם מאזינים ברדיו.
שנת סיום: נובמבר, 2009
כתובת דוא"ל: limi1@bezeqint.net
מנחה: פרופ' יונתן כהן
נושא עבודת הדוקטורט: Why do they do it? מנבאים להשתתפות בתכנית ריאליטי
שנת סיום: פברואר, 2014
כתובת דוא"ל: niritw@telecomnews.co.il
מנחים: פרופ' שיזף רפאלי, פרופ' גבריאל וימן
נושא עבודת הדוקטורט: קביעת סדר היום, הזרימה הדו-שלבית והבלוגים הטכנולוגיים: תפקיד הבלוגרים הטכנולוגיים בזרימת המידע
שנת סיום: מרץ, 2016
כתובת דוא"ל: haimhagay@gmail.com
מנחים: פרופ' תמר כתריאל, ד"ר אורן מאיירס
נושא עבודת הדוקטורט: "התוכן חשוב אבל יותר חשוב שיכנסו אנשים": בחינה אתנוגרפית של שדה עיתונות הספורט בישראל
תאריך קבלת תואר: ספטמבר 2015.
כתובת דוא"ל: Mgermaw@gmail.com
מנחה: פרופ' אלי אברהם
נושא עבודת הדוקטורט: מפזורה לאומה: ההבניה החברתית של זהות לאומית באמצעות שיח על פזורה ועולים בעיתונות הכתובה בישראל.
שנת סיום: פברואר, 2016
כתובת דוא"ל: dana204@gmail.com
מנחה: פרופ' יריב צפתי
נושא עבודת הדוקטורט: נראים טוב: הופעה חיצונית כמנבאת סיקור חדשותי של פוליטיקאים.
שנת סיום: פברואר, 2016
כתובת דוא"ל: liatfeldman72@gmail.com
מנחים: פרופ' גוסטבו מש, פרופ' גבריאל וימן
נושא עבודת הדוקטורט: הצורך בחוויה של הכלה פסיכולוגית כמניע לשימוש בפייסבוק
שנת סיום: פברואר, 2016.
כתובת דוא"ל: yaffas@netvision.net.il
מנחה: פרופ' אלי אברהם
נושא עבודת הדוקטורט: יחסים לא בריאים? על תפקיד יחסי הציבור בהבניית הסיקור התקשורתי של תרופות, טכנולוגיות וטיפולים רפואיים בעיתונות היומית ובאתרי אינטרנט בישראל.
שנת סיום: ינואר, 2014
כתובת דוא"ל: osassoni@gmail.com
נושא עבודת הדוקטורט: אגדות אקדמיות: הבניית הידע הדיספלינרי במחקר התקשורת ההמונים בישראל (מנחים: פרופ' רון רובין ופרופ' מעוז עזריהו)
אשרת מתעניינת בזכרון קולקטיבי, סוציולוגיה של המדע והידע, וכן בתרבות אקדמית ופופולרית. באמצעות פרספקטיבות סוציולוגיות והסטוריות היא חוקרת אגדות אקדמיות בדיסציפלינת תקשורת ההמונים, ובוחנת את ההבניה של ידע דיסציפלינרי בתחום זה.