נפרדים מפרופ' גבי סלומון

ביום שלישי 5.1.2016 נערכה הלוויתו של פרופ' גבריאל סלומון (1938-2016), מראשוני חוקרי התקשורת בישראל. פרופ' סלומון, חתן פרס ישראל, כיהן בעבר כראש בית הספר לחינוך באוניברסיטת חיפה. גבי סלומון ערך מחקרים חשובים על צפיה של אמהות וילדים ב"רחוב סומסום" במצב של מעבדה טבעית: ילדים בישראל של שנות השבעים המוקדמות טרם נחשפו לטלוויזיה, וכך עלה בידו לבחון את ההשפעה של התכנים החינוכיים המסויימים האלו בתנאים שונים של צפיה משותפת, מתוך ההנחה הסבירה שהילדים ואמותיהם לא צפו בשום תוכן טלוויזיוני נוסף.

בהמשך חקר דרכים להטמעה מיטבית של מערכות טכנולוגיות בסביבות לימודיות. הנה מה שהיה לו לומר על כך ל"הארץ" ב- 2010:

פרופ' סלומון הקים את המרכז לחקר החינוך לשלום באוניברסיטה ועמד בראשו עד לאחרונה. לפני שבועיים, ב- 17.12.2015, נשא דברים בכנס שערכנו בנושא תקשורת לקידום ההבנה בין יהודים לערבים בישראל, נושא שהיה קרוב לליבו. זו היתה ההופעה הציבורית האחרונה שלו.