לשיחה עם יועץ לימודים: 1-800-300-032

החוג בתקשורת

לדברי מרציאנו, "רוב כלי התקשורת החילוניים תיארו את מעשיו של שליסל במונח הראוי להם – כפיגוע. אלא שאותם כלי תקשורת מיהרו לחבק את הגינויים החלולים, נמנעו מהדיון המתבקש בפער הצורם שקיים בינם לבין כוונותיהם האמיתיות של הפוליטיקאים ולא השכילו לקשור בין העדר זכויות לבין אלימות כלפי להט"ב."

אבי הציג את הדברים גם בתכנית הרדיו גם בתכנית הרדיו של העין השביעית:

בתכנית ראיין אותו המנחה אביעד טובי, בוגר המחזור השביעי של תכנית המ"א של החוג.

חבר סגל החוג, ד״ר אורן מאיירס, מספר ב-ynet על המחקרים שלו, שמלווים את החיפוש של תעשיית העיתונות אחרי מודל כלכלי בר קיימא ומלווים גם את עובדיה, העיתונאיות והעיתונאים. אם אתם מעוניינים ללמוד עוד על המחקר שלו אתם מוזמנים לצפות בהרצאה שנתן בנושא:

לדברי בוחבוט, "האבסורד האמיתי סביב "גיימרגייט" מצוי בסיקור הפרשה ובהתייחסויות אליה בבלוגים, במאמרים ובאתרים ייעודיים של הקהילה. הדיון הפך במהרה למסכת האשמות כלפי נשים בתעשייה, בדרישה לשמירה על "אתיקה" בתחום הגיימינג. מסיבה די ברורה, האלימות, המיזוגניה וההשלכות התרבותיות נדחקו הצידה, ואת מקומם תפסו תיאוריות קונספירציה שמאשימות חוקרות פמיניסטיות, מבקרות ומפתחות משחקים בהשתלטות מתוכננת על תעשיית תרבות הגיימינג, ובהרס מוחלט של הקודים האתיים של הקהילה באמצעות שימוש במיניותן למטרות קידום. נשמע מוכר?"

ביקורת בוושינגטון טיימס אודות ספרו החדש של פרופ' גבי וימן: Terrorism in Cyberspace is a timely and indispensable...

Posted by ‎החוג לתקשורת, אוניברסיטת חיפה; Department of Communication, U Haifa‎ on Sunday, June 7, 2015

ד"ר נחמה לואיס-פרסקי השתתפה בסדרת הקליפים "חשופים" שמפיקה דוברות האוניברסיטה על מאחורי הקלעים של חברי סגל באוניברסיטה. ד"ר לואיס-פרסקי מתמחה בתקשורת בריאות ובשכנוע. בעבר השתתף בסדרה גם פרופ' גבי וימן.

הגר בוחבוט, תלמידת תואר שני במסלול המחקרי, פרסמה ב-Ynet כתבה על הזכות לזכור ועל הזכות להישכח ברשת

Posted by ‎החוג לתקשורת, אוניברסיטת חיפה; Department of Communication, U Haifa‎ on Saturday, May 23, 2015

פרופ' גבי וימן פרסם מאמר בהארץ בנוגע ליחסו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לתקשורת. פרופ' וימן גורס שנתניהו מרכז בידיו עוצמה רגולטורית ואחרת שמאיימת על עצמאותם של עיתונאים וגופי תקשורת בישראל:

"הם מ־פ־ח־ד־י־ם" אמר נתניהו על התקשורת. היום הם באמת מפחדים, ובצדק. לנתניהו, באופן ישיר ועקיף, יש שליטה ברוב אמצעי התקשורת: ברשות השידור על תחנות הרדיו והערוץ הראשון, בערוצי הטלוויזיה המסחרית, בחינמון שזיעזע את שוק העיתונות הישראלי ועוד. הוא יכול להעניש את מי שהוא סבור שפגע בו ולהיטיב עם מי שמשרת אותו." (למאמר המלא)

ד"ר אורן מאיירס התארח בתוכנית הבוקר של אורלי וילנאי וגיא מרוז בערוץ 10 ביום הזיכרון לשואה ולגבורה. ד"ר מאיירס דיבר על שידורי הטלוויזיה והרדיו ביום השואה בעקבות מחקר משותף רב-שנתי שביצע עם ד"ר אייל זנדברג ופרופ' מוטי נייגר מהמכללה האקדמית נתניה. ד"ר מאיירס ציין בשידור את הישראליזציה שיום השואה עבר בערוצי השידור. לאחרונה פרסמו מאיירס, נייגר וזנדברג ספר המסכם את פרויקט המחקר. ניתן לצפות בקישור מ-2:32:30.

Meyers ch 10

אתר החדשות בשפה האנגלית, אל-מוניטור (Al-Monitor), ראיין את ד"ר רבקה ריב"ק בנוגע למקום המרכזי שווטסאפ תופס במשפחה הישראלית כחלק מכתבה שעסקה ב"התמכרות הסלולרית של ישראל" (לכתבה המלאה):

Notably, Israelis stand out in their use of the mobile messaging app WhatsApp. A 2013 survey showed that 92% of smartphone owners in Israel uploaded this application. Rivka Ribak, from Haifa University's department of communication, who studies the role of technological devices in our lives, said, “In the United States, this application is hardly in use. In Israel, WhatsApp is widely used, and, in particular, WhatsApp family groups are unique to Israel, setting it apart from the rest of the world.”

מאי אגבאריה, תלמידת תואר ראשון בחוג, השתתפה בהכנת סרטון להגברת המודעות לסרטן השד. הסרטון הופק במסגרת פרקטיקום בדוברות בי"ח רמב"ם בחיפה. במסגרת תוכנית הפרקטיקום מתמחים כל שנה עשרות תלמידים בעבודת תקשורת במגוון ענפים כולל יחסי ציבור, עיתונאות, מחקר תקשורת, הפקת טלוויזיה ורדיו ועוד.

.