לשיחה עם יועץ לימודים: 1-800-300-032

ברכות חמות לד"ר רביד אורן, ד"ר נוגית אלטשולר וד"ר מיה מזור-טרגרמן על קבלת תואר דוקטור. תלמידות התואר השלישי בחוג קיבלו את התואר בטקס הענקת תואר דוקטור שהתקיים אתמול (7.5.18) בחיפה. את ד"ר אורן הנחו ד"ר עוזי אלידע ופרופ' מוטי רגב. את ד"ר אלטשולר הנחה ד"ר עוזי אלידע. את ד"ר מיה מזור טרגרמן הנחו ד"ר עוזי אלידע ופרופ' יואל מנספלד.

IMG 20180507 171622

בצילום (מימין): ד"ר רבקי ריב"ק, פרופ' יריב צפתי, ד"ר רביד אורן, ד"ר מיה מזור-טרגרמן, ד"ר נוגית אלטשולר

אבי מרציאנו, תלמיד דוקטורט בחוג, קבל את פרס העבודה המצטיינת המצטיינת בכנס השנתי של האגודה הישראלית למשפט וחברה, שנערך באוניברסיטה העברית ב- 6-7.4.2016. הפרס ניתן על מאמרו "עיון בקורתי בפרוייקט הביומטריה הישראלי", אשר עתיד להתפרסם בגליון 46 של כתב העת "תאוריה ובקורת".

מאמר של אבי מרציאנו, אשר ממפה את השורשים התיאורטיים של לימודי מעקב ופיקוח ובוחן את הדרכים שבהן השימוש בכלים ביומטריים כרוך בתמורות בקשר שבין המדינה לאזרחיה (שהתקבל לפרסום בכתב העת תאוריה ובקורת), זכה בתחרות האגודה הישראלית למשפט וחברה. המאמר יוצג בכנס האגודה ב- 25.1.2016 באוניברסיטה העברית.

סרטם של הבמאי אמיר הר-גיל ועוזרת הבמאי אספהאן בהלול, מוסמכת תכנית המ"א של החוג, Jerusalem On Line, זכה בפרס הסרט הדוקומנטרי הטוב לשנת 2015 בפסטיבל UK שנערך בלונדון. הסרט זכה גם בציון
לשבח בפסטיבל I Film Maker במלגה שבספרד.
קישור לפרומו:  https://vimeo.com/139133112

שרון רינגל הציגה מחקר שעוסק בדיגיטציה בספריה הלאומית במסגרת כנס שעסק בשימור דיגיטלי של מורשת תרבותית בדבלין שבאירלנד. הרצאתה שכותרתה "דיגיטציה של מורשת: בניית ארכיון לדורות עתידיים" מבוססת על עבודת הדוקטורט שמבצעת שרון בהנחייתה של ד"ר רבקה ריב"ק

מארגני הכנס העלו עתה את ההרצאות לרשת וניתן לצפות בהרצאה של שרון כאן:

Sharon Ringel - Digitizing Heritage - Building and Archive for Future Generations from Digital Repository of Ireland on Vimeo.

Prof. Gabriel Weimann in collaboration with Prof. Anne Aly of Curtin University of Technology work with an international team that received a grant to study the influence of the internet on violent extremism.

20150820 123549

לדבריה, בדפי הפייסבוק שנפתחו בגל התאגדויות העובדים החדשות בישראל מתנהל שיח שהוא מרתק עבורי כחוקרת תקשורת ארגונית. בכנס הצגתי כיצד, באמצעות הרשת החברתית, חוצה הקול הקולקטיבי של העובדים את גבולות הארגון, תוך הרחבת השיח הארגוני למגוון משתתפים, פנימיים וחיצוניים.

נורית טל-אור זכתה במענק לשלוש שנים למחקר על הקשר בין הסביבה הפיזית למעורבות בנרטיבים: טמפרטורה כמקרה בוחן.

יונתן כהן זכה במענק לשלוש שנים למחקר על מיתון עמדות לגבי קונפליקטים באמצעות סיפורים.

יישר כח נורית ויונתן.

פרופ' וימן פרסם לאחרונה את ספרו Terrorism in Cyberspace

The war on terrorism has not been won, Gabriel Weimann argues in Terrorism in Cyberspace, the successor to his seminal Terror on the Internet. Even though al-Qaeda's leadership has been largely destroyed and its organization disrupted, terrorist attacks take 12,000 lives annually worldwide, and jihadist terrorist ideology continues to spread. How? Largely by going online and adopting a new method of organization. Terrorist structures, traditionally consisting of loose-net cells, divisions, and subgroups, are ideally suited for flourishing on the Internet through websites, e-mail, chat rooms, e-groups, forums, virtual message boards, YouTube, Google Earth, and other outlets. Terrorist websites, including social media platforms, now number close to 10,000.

This book addresses three major questions: why and how terrorism went online; what recent trends can be discerned--such as engaging children and women, promoting lone wolf attacks, and using social media; and what future threats can be expected, along with how they can be reduced or countered. To answer these questions, Terrorism in Cyberspace analyzes content from more than 9,800 terrorist websites, and Weimann, who has been studying terrorism online since 1998, selects the most important kinds of web activity, describes their background and history, and surveys their content in terms of kind and intensity, the groups and prominent individuals involved, and effects. He highlights cyberterrorism against financial, governmental, and engineering infrastructure; efforts to monitor, manipulate, and disrupt terrorists' online efforts; and threats to civil liberties posed by ill-directed efforts to suppress terrorists' online activities as future, worrisome trends.

.