לשיחה עם יועץ לימודים: 1-800-300-032

דוא"ל : Arielle.yosha@gmail.com

נושא עבודת הדוקטורט: משבר תדמית מתמשך של מוסד חברתי מרכזי, ודרכי התמודדדותו עם משבר זה. מקרה בוחן: משטרת ישראל. (מנחה: פרופ' אלי אברהם).

עבודת הדוקטורט עוסקת בתהליך ההבנייה של תדמית של ארגון, ומתמקדת במשברים תדמיתיים ובאסטרטגיות התגובה של הארגון כגורם מפתח בתהליך זה. באמצעות שימוש בתיאוריות מתחום תקשורת בעת משבר (crisis communication) ותיאוריות מתחום חקר התקשורת, עבודת המחקר תנתח טקסטים תקשורתיים מן העיתונות הכתובה ובאמצעותם תעמוד על הגורמים המנציחים את משבר התדמית של משטרת ישראל לאורך זמן רב.

תחומי מחקר:

ניתוח השיח

סקנדלים תקשורתיים

השכלה:

תואר ראשון: כלכלה ומנהל עסקים, אוניברסיטת בר-אילן

תואר שני: Broadcast Administration, Boston University, MA, USA

כתובת דוא"ל: my0544708426@gmail.com

נושא עבודת הדוקטורט: מקומו של הסמארטפון ביחסי הורים-ילדים בקרב משפחות מוסלמיות דתיות בישראל

The smartphone in parent-children relationships among religious Muslim families in Israel

(מנחות: ד"ר רבקה ריב"ק ופרופ' ח'אולה אבו-בקר)

תמונה

נושא עבודת הדוקטורט : עיתונות במימון המון : כיצד מאומץ מודל מימון ההמון, המתקיים בפלטפורמות מקוונות שונות, להפקת מיזמי עיתונות? (מנחים: פרופ' יריב צפתי וד"ר רועי דודזון)

עבודת הדוקטורט עוסקת בבחינת הגורמים המשפיעים על הצלחתם של עיתונאים לגייס הון ישירות מהציבור באמצעות פלטפורמות למימון המון, ובבחינת השפעתו של המודל הכלכלי החדש על שיטות העבודה והנורמות המקצועיות בעיתונות.

תחומי מחקר

כלכלת תקשורת

עיתונות

מדיה חדשים

השכלה

תואר ראשון: במחלקות לפילוסופיה ופוליטיקה וממשל, אוניברסיטת בן גוריון

תואר שני: במחלקה לתקשורת, אוניברסיטת בן גוריון (בהצטיינות). כותרת עבודת התזה: עיתונות בענן: פלטפורמה חדשה לבניית אמון בתקשורת?(בהנחיית פרופ' צבי רייך)

הצגות בכנסים

Mor, N. Reich, Z. (2015). “From “Trust Me” To “Show Me” Journalism: Can DocumentCloud help restore the deteriorating credibility of news?”. Paper presented at the Future of Journalism: Risks, Threats and Opportunities  Conference, Cardiff University, U.K.

מור, נ' (2015). "ענן המסמכים - טכנולוגיה מסקרנת לקידום אמינות ושקיפות עיתונאית". הוצג בכנס האגודה הישראלית לתקשורת, האוניברסיטה הפתוחה רעננה.

פרסים ומלגות

2015-2017: מלגת הצטיינות לתלמידי תואר שלישי, הרשות ללימודים מתקדמים, אוניברסיטת חיפה

כתובת דוא"ל: nugito@gmail.com

נושא עבודת הדוקטורט: טקסי היפוך סטטוס בקולנוע העממי היידי והישראלי (מנחה: ד"ר עוזי אלידע)

נוגית עוסקת בחקר התרבות, דרך הפריזמה של סרטי הקולנוע. עבודת הדוקטורט מקשה ושואלת מה בין האימפריה הרומית, תרבות הרנסנס, התרבות היידית וזו הישראלית? מה בין הקרנבל, הקולנוע היידי והסרטים העממיים שהופקו בישראל? ומבקשת להאיר את הדמיון בין הקולנוע היידי והקולנוע העממי הישראלי דרך הפריזמה של טקסי ההיפוך המתקיימים בהם, ולאור תאוריות העוסקות בתחום תרבות פופולרית, ונשענות על מחקרים מתחום התקשורת, אנתרופולוגיה, היסטוריה, ספרות, תאטרון ועוד. דרך ניתוח טקסי ההיפוך בסרטים מבקשת נוגית ללמוד על תהליכים חברתיים, שאלות של שליטה וכוח, מאבקים לגיבוש זהות ותמורות חברתיות בתקופות בהן נוצרו. נוגית סיימה את התואר הראשון (B.Arc - מוסמך בארכיטקטורה ובינוי ערים) בטכניון, חיפה (1986) ואת התואר השני (M.A) באוניברסיטת חיפה, במסגרתו כתבה את עבודת המ.א בנושא חתונות בקולנוע העלילתי היידי ובקולנוע העלילתי הישראלי עד 1977 (2009). מלמדת באקדמית גורדון, מנהלת תכניות חינוך ופרויקטים מיוחדים בסינמטק חיפה, מפיקה ולקטורית בפסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה.

Barak

כתובת דוא"ל: barakbarzohar@gmail.com

נושא עבודת הדוקטורט: הנצחת מנהיגים בעיתונות העברית 1904-2014 (מנחה ד"ר עוזי אלידע)

עבודת התזה של ברק, שהוגשה בחוג לתקשורת באוניברסיטת תל אביב, עסקה בסיקור מותם של ראשי ממשלה בעיתונות הישראלית. בהמשך לכך, עבודת הדוקטורט מעמיקה ומרחיבה בנושא חקר הנצחת מנהיגים בעיתונות הישראלית באמצעות ניתוח סיקור מותם וימי אזכרתם של ראשי ממשלה, נשיאים, פוליטיקאים, אנשי ביטחון ופעילי תרבות לאורך המאות ה-20 וה-21. המחקר מתחיל עם מותו של חוזה המדינה היהודית, בנימין זאב הרצל, ב-1904 ומסתיימת בפטירתו של ראש הממשלה אריאל שרון ב-2014.

vlad

כתובת דוא"ל: vladv@yvc.ac.il

נושא עבודת הדוקטורט: תעשיית התרבות הדיגיטאלית בישראל: בחינת הפקת האפליקציות (מנחים: פרופ' גבי וימן וד"ר ירון אריאל)

עבודת הדוקטורט עוסקת בתכנים המופצים ברשתות חברתיות מקוונות על ידי ארגוני טרור. בעבודה זו מבוצעת הבחנה בין תכנים ויראליים לפופולאריים, קטלוג של התכנים על פי אופן התנהגותם ברשתות החברתיות וכן יבוצע ניתוח תוכן אשר ינסה לחשוף את המאפיינים התוכניים אשר תורמים להפיכתם לכאלו. מאפיינים אלו ישמשו בסיס לבנית מודל רגרסיה, שמטרתו תהיה ניבוי התנהגותם של תכנים ברשתות המקוונות על בסיס מאפייניהם.

Neta ziskind 1

כתובת דוא"ל:
netazi@openu.ac.il

נושא עבודת הדוקטורט: ילדים ואינטרנט - שיח הסיכונים: משמעותיהן של ההגדרות המוסדיות (מנחה: ד"ר רבקה ריב"ק)

נטע זיסקינד מתעניינת בשיח הקשור בילדים, בני נוער ואינטרנט, בייחוד בהקשר המוסדי. עבודת הדוקטורט עוסקת בניתוח שיח הסיכונים כפי שבא לידי ביטוי הן בהגדרת הסיכונים על ידי מוסדות שונים (ממשלתיים, מסחריים, עמותות ועוד) והן בניסוח דרכי ההתמודדות עם הסיכונים ושיתוף הפעולה בין מוסדות אלה.

Tamar

כתובת דוא"ל: Tamar@tamarlazar.co.il

נושא עבודת הדוקטורט: השיח הארגוני סביב התאגדויות העובדים החדשות בישראל 2012-2014. (מנחים: ד"ר רבקה ריב"ק וד"ר רועי דודזון)

תמר היא חוקרת תקשורת ארגונית. עבודת הדוקטורט שלה מתמקדת בשיח הארגוני סביב התאגדויות העובדים החדשות, בחברות עסקיות בישראל – מגמה משמעותית הגוברת בשנים האחרונות. היא עוקבת מקרוב אחר הדרכים בהן עובדים משתמשים במדיה חברתיים ניידים במהלך מאמציהם להקים ארגון עובדים יציג במקום עבודתם.

במחקרה, תמר חושפת את ההשלכות הסוציו-מטריאליות של מינוף טכנולוגיות תקשורת למטרת התנגדות ארגונית בפרט ולאקטיביזם בכלל. היא בוחנת היבטים כגון מזמינויות (affordances) מדיה חברתיים ניידים ודפוסי השתתפות בהם, הייצוג העצמי של העבדים וקולם הקולקטיבי, כמו גם שיח יחסי העבודה העכשווי.

.