קול קורא להגשת תקצירים למְתַקְשְרִים, הכנס ה-14 לתלמידי מחקר בתקשורת ע"ש מארק ביאנו אוניברסיטת חיפה, 17.12.2017

תלמידי מחקר בתכניות מ"א ודוקטורט באוניברסיטאות ובמכללות מוזמנים להגיש עבודות אקדמיות לשיפוט לכנס "מתקשרים", שייערך ב-17.12.17 באוניברסיטת חיפה. הכנס, שייערך זו השנה הארבע עשרה, נועד לתת במה לתלמידי המחקר בתקשורת ולעבודותיהם. תכליתו לטפח רשת של חוקרי תקשורת צעירים, לספק להם תנאים מיטביים לדיון בעבודותיהם ולהזמין אותם לקחת חלק בשיח המחקרי התקשורתי בישראל.

"מתקשרים" מוקדש לזכרו של מארק ביאנו ז"ל, סטודנט מחקר מצטיין ומתרגל אהוב בחוג לתקשורת באוניברסיטת חיפה, וכתב "חדשות חיפה בכבלים". מארק נרצח בפיגוע במסעדת מקסים ב-4 באוקטובר 2003 יחד עם אשתו, נעמי ביאנו וולובסקי ז"ל.

הנחיות להגשת התקצירים לשיפוט:

• תלמידי מחקר בתקשורת ובחוגים אחרים מוזמנים להגיש עבודות שנכתבו במהלך הלימודים לתואר שני ושלישי. נשקול גם עבודות מחקריות איכותיות שנכתבו במהלך לימודי התואר הראשון. אנו מעודדים הגשה של עבודות העוסקות בתקשורת בהגדרתה הרחבה, ואשר מאמצות גישות אינטלקטואליות ושיטות מחקר מגוונות. העבודה המדעית יכולה להתבסס על עבודה סמינריונית, הצעת מחקר לתזה או הצעת דוקטורט. בתהליך השיפוט תינתן עדיפות למחקרים שהושלמו. כל משתתף/ת רשאי/ת להגיש עד שני תקצירים לשיפוט, אך יוכל/תוכל להציג מאמר אחד בלבד מתוך אלה שיתקבלו (מאמר נוסף יתקבל להצגה בתנאי שהמחבר אינו יחיד).
    • א. יש לשלוח תקצירים בני 1,000-1,500 מילה.
    • על התקציר לכלול את כותרת המחקר ואת הפרקים הבאים: מבוא קצר הכולל התייחסות לתשתית המושגית ו/או התיאורטית, שאלות המחקר, מתודולוגיה, ממצאים, דיון ומסקנות.
    • אין לצרף יותר משלושה עמודי נספחים. במידה והעבודה/תקציר כתובים באנגלית, יש להוסיף גם את כותרת העבודה בעברית.
    • יש להקפיד להוסיף רשימת מקורות.
    • ב. על המגישים מועמדות לשלוח שני קבצים של התקציר:
    • בקובץ האחד יש לציין את שמות הכותב/ים, שיוך מוסדי נוכחי, דוא"ל, מס' טלפון, ומנחי העבודה והחוג/מחלקה בו נכתבה
    • בקובץ השני יש להימנע מציון פרטים מזהים, שכן התקצירים יעברו שיפוט מדעי בעילום שם.
    • ג. יש לשלוח את קבצי התקציר כצרופה (attachment), בפורמט Word  לדוא"ל: metaksherim2017@gmail.com

בשורת הכותרת יש לרשום: Graduate Submission.

• נא ודאו כי קיבלתם הודעה המאשרת את ההגשה של שני הקבצים.

הענקת מלגות:

• במהלך הכנס יוענקו פרסי  יפעת מידע תקשורתי לעבודות מצטיינות שהתקבלו להצגה ב"מתקשרים". שימו לב: כאמור, ניתן להגיש לשיפוט עבודות המתבססות על הצעות מחקר, ואולם, רק עבודות בהן יוצגו ממצאי מחקר ישקלו לזכייה בפרס לעבודות מצטיינות. סטודנטים שהתקצירים שהגישו קיבלו את הציונים הגבוהים ביותר יתבקשו לשלוח (בתוך כשבועיים) עבודה מלאה (עד 30 ע') לשיפוט נוסף לקביעת הזוכים בפרסי יפעת מידע תקשורתי.

תאריך אחרון להגשת תקצירים לשיפוט: 15.10.2017

החלטות על קבלה ודחייה תישלחנה למגישים בדוא"ל עד 16.11.2017.

הנחיות מפורטות באשר להצגת העבודה תצורפנה להודעת הקבלה.