פורסם קול קורא לכנס מתקשרים לתלמידי מחקר בתקשורת שיתקיים ב-13 בדצמבר 2020

קול קורא להגשת תקצירים

החוג לתקשורת באוניברסיטת חיפה מזמין תלמידי מחקר בתכניות מ"א ודוקטורט ותלמידי תואר ראשון מצטיינים באוניברסיטאות ובמכללות להגיש עבודות אקדמיות בתחום התקשורת לשיפוט לכנס "מתקשרים", שייערך במתכונת מקוונת ב-13.12.2020. הכנס, שיתקיים זו השנה השבע עשרה, נועד לתת במה לתלמידי מחקר ולעבודותיהם. תכליתו לטפח רשת של חוקרי תקשורת צעירים, לספק להם תנאים מיטביים לדיון בעבודותיהם ולהזמין אותם לקחת חלק בשיח המחקרי התקשורתי בישראל. במהלך הכנס יוענקו פרסים לעבודות מצטיינות תרומת חברת יפעת מידע תקשורתי. "מתקשרים" מוקדש לזכרו של מארק ביאנו ז"ל, סטודנט מחקר מצטיין ומתרגל אהוב בחוג לתקשורת באוניברסיטת חיפה, וכתב "חדשות חיפה בכבלים". מארק נרצח בפיגוע במסעדת מקסים ב-4 באוקטובר 2003 יחד עם אשתו, נעמי ביאנו וולובסקי ז"ל.

המרצה האורח בכנס יהיה פרופ' קרל ברגסטרום (אוניברסיטת וושינגטון). פרופ' ברגסטרום הוא ביולוג אבולוציוני, החוקר את ההתפשטות של מידע במערכות ביולוגיות וחברתיות. הוא מחבר שותף של הספר Calling Bullshit. קולו בולט בדיונים הגלובליים ברשתות חברתיותבפודקאסטים ובעיתונות הנוגעים להתמודדות עם מגיפת הקורונה.

הנחיות להגשת התקצירים לשיפוט:

• תלמידי מחקר בתקשורת ובחוגים אחרים מוזמנים להגיש עבודות שנכתבו במהלך הלימודים לתואר שני ושלישי. נשקול גם עבודות מחקריות מצטיינות שנכתבו במהלך לימודי התואר הראשון.
      אנו מעודדים הגשה של עבודות העוסקות בתקשורת בהגדרתה הרחבה, ואשר מאמצות גישות אינטלקטואליות ושיטות מחקר מגוונות.
      העבודה המדעית יכולה להתבסס על עבודה סמינריונית, הצעת מחקר לתזה או הצעת דוקטורט.
       בתהליך השיפוט תינתן עדיפות למחקרים שהושלמוכל משתתף/ת רשאי/ת להגיש עד שני תקצירים לשיפוט, אך יוכל/תוכל להציג מאמר אחד בלבד מתוך אלה שיתקבלו (מאמר נוסף יתקבל להצגה בתנאי שהמחבר אינו יחיד).

א.    יש לשלוח תקצירים באורך 1,000-1,500 מילה (לא כולל רשימת מקורות).

• על התקציר לכלול את כותרת המחקר ואת הפרקים הבאים: מבוא קצר הכולל התייחסות לתשתית המושגית ו/או התיאורטית, שאלות המחקרמתודולוגיהממצאיםדיון ומסקנות.
    • אין לצרף יותר משלושה עמודי נספחים. במידה והעבודה/תקציר כתובים באנגלית, יש להוסיף גם את כותרת העבודה בעברית.
    • יש להקפיד להוסיף רשימת מקורות במתכונת APA.

ב.     על המגישים מועמדות לשלוח בדוא"ל שני קבצים של התקציר:

• בקובץ האחד יש לציין את שמות הכותב/יםכותרת העבודהשיוך מוסדי נוכחי, דוא"ל, מס' טלפון,  מנחי העבודה והחוג/מחלקה בו נכתבה
    • בקובץ השני יש להימנע מציון פרטים מזהים למעט כותרת העבודה, שכן התקצירים יעברו שיפוט מדעי בעילום שם.

ג.      יש לשלוח את קבצי התקציר כצרופה (attachment), בפורמט Word  לדוא"ל: metaksherim@com.haifa.ac.il

בשורת הכותרת יש לרשום: Graduate Submission.

• נא ודאו כי קיבלתם הודעה, המאשרת את ההגשה של שני הקבצים.

הענקת פרסי יפעת:

• במהלך הכנס יוענקו פרסי יפעת לעבודות מצטיינות שהתקבלו להצגה ב"מתקשרים". שימו לב: כאמור, ניתן להגיש לשיפוט עבודות המתבססות על הצעות מחקר, ואולם, רק עבודות בהן יוצגו ממצאי מחקר ישקלו לזכייה בפרס לעבודות מצטיינות. סטודנטים שהתקצירים שהגישו קיבלו את הציונים הגבוהים ביותר יתבקשו לשלוח (בתוך כשבוע ממועד הבקשה) עבודה מלאה (עד 30 עמ') לשיפוט נוסף לקביעת הזוכים בפרסי ההצטיינות.

תאריך אחרון להגשת תקצירים לשיפוט: 4/11/2020

החלטות על קבלה ודחייה תישלחנה למגישים בדוא"ל עד 22/11/2020.

הנחיות מפורטות באשר להצגת העבודה תצורפנה להודעת הקבלה.