תלמיד הדוקטורט בחוג, גלעד הלפרן, זכה במלגת המכון לחקר העיתונות והתקשורת היהודית ע"ש שלום רוזנפלד

הדוקטורנט גלעד הלפרן זכה במלגה מטעם המכון לחקר העיתונות והתקשורת היהודית ע"ש שלום רוזנפלד באוניברסיטת תל אביב. המלגה תינתן לגלעד עבור מחקרו בדוקטורט שכותרתו "For King and Country: The Palestine Post, journalism and propaganda in Mandatory Palestine". המחקר נערך בהנחיית פרופ' אורן מאיירס (החוג לתקשורת, אוניברסיטת חיפה) וד"ר גיורא גודמן (המכללה האקדמית כנרת).

גלעד מספר על מחקרו: "ה'פלסטיין פוסט', עיתון יהודי-ציוני במוצהר אשר כיוון לקהל יעד בריטי בעיקרו, היה חריג בנוף בעיתונות הארצישראלית של תקופת המנדט הבריטי, וכן ביחס לתפישה המקובלת של העיתונות כ"מתווכת" בין ההנהגה לעם. הקמתו היתה לצרכי תעמולה, אך על מנת שזו תזכה לתהודה הוא נדרש לבנות מוניטין, וזאת באמצעות עמידה בסטנדרטים מקצועיים מחמירים אשר אליהם הורגלו קוראיו מבית. הדרכים שבהן העיתון ועורכיו ניסו לאזן בין הנאמנויות הללו – המקצועית והמדינית – והסתירות שהתגלעו לא אחת מתוך המתח ביניהן, עומדות בלב המחקר שלי".

Gilad Halpern