סדנא בין לאומית בנושא חשיפה סלקטיבית

בין התאריכים 13-15.10.2015 ערך החוג סדנת חוקרים בנושא חשיפה סלקטיבית, שעסקה בנטייה של פרטים להיחשף לאינפורמציה פוליטית התואמת את עמדותיהם. מדוע אנשים מרבים להיחשף למידע עמו הם מסכימים? האם יש גם כאלו המחפשים מידע מהמחנה הפוליטי השני? האם חשיפה סלקטיבית לתכנים תואמי-עמדה מעודדת הקצנה פוליטית? והאם ניתן לצמצם את הסלקטיביות של החשיפה או לעודד אנשים לצרוך מידע מהמחנה השני? אלו הן מקצת השאלות שנדונו בסדנה, שאותה ארגן פרופ' יריב צפתי. את דברי הפתיחה בסדנא נשא פרופ' אליהוא כ"ץ, מאבות המחקר בתחום החשיפה הסלקטיבית בעולם ואחד הראשונים שניבא כי חשיפה סלקטיבית לתכנים תואמי-עמדה עלולה להוביל לפרגמנטציה חברתית.

בסדנא השתתפו גם טליה סטראוד מאוניברסיטת טקסס, קוין ארסנאו מאוניברסיטת טמפל, הרננדו רוחס מאוניברסיטת וויסקונסין, גדי וולפספלד ומורן ירחי מהמרכז הבינתחומי, מגדלנה ווישצ'ק ויפתח ללקס מאוניברסיטת אמסטרדם, בן ג'ונסון מאוניברסיטת וורי באמסטרדם, קלי גארט וקורנליה מוטס מאוניברסיטת אוהיו סטייט, ומיכאלה מאייר מאוניברסיטת קובלנץ-לנדאו בגרמניה. חוקרי החוג נורית טל-אור, יונתן כהן, יריב צפתי ונחמה לואיס פרסקי הציגו גם-הם מעבודותיהם.

תקצירים ומידע נוסף באתר הסדנא.