פרופ' דומיניק ברוסארד, ראש המחלקה לתקשורת מדעי החיים באוניברסיטת ויסקונסין-מדיסון, תרצה על Science, media and public policy

Science, media and public policy

ביום שני, 21.12.2015, בחדר 7052 בבניין רבין.

תקציר ההרצאה:

Recent debates surrounding controversial scientific topics have highlighted the fact that many questions raised by scientific breakthroughs do not have scientific answers, but instead ethical, political or societal ones. Dr. Brossard's talk will discuss what we know about how these issues are likely to play out in media and in the political sphere.

פרופ' ברוסארד תרצה על

Understanding public attitudes towards emerging technologies

ביום שלישי, 22.12.2015 בטכניון.

מחקרה של פרופ' ברוסארד עוסק בתקשורת המדע בסביבה דיגיטלית (נושא עליו פרסמה ב Science; וב -PNAS), עמדות הציבור כלפי טכנולוגיות חדשות (כמו נאנו-טכנולוגיה) ועמדות מדענים כלפי תקשורת המדע.