סמינר מחלקתי, 15.11.2022: ד"ר אסף ניסנבוים, "צוחק מי שמשתף אחרון: הומור, שיח ותרבות בעולם דיגיטלי"

ד"ר אסף ניסנבוים, החוג לתקשורת, אוניברסיטת חיפה

15.11.2022, חדר 9325 (חדר סמינרים של תקשורת), קומה 9, בניין רבין.

תקציר

בהרצאה אעסוק בנקודת המפגש בין שלושה תחומים – הומור, מדיה דיגיטליים, וגלובליזציה – אשר זכו לתשומת לב אקדמית משמעותית בנפרד, אך כמעט ולא שולבו יחד תחת מחקר יחיד. במחקרים שלי אני מתייחס לצירוף הזה, על ידי ניתוח השוואתי בין-תרבותי אשר חושף דמיון ושוני בהומור המופץ סביב הגלובוס. את החקירה מנחות שלוש שאלות מרכזיות, הנוגעות לפנים שונים של הומור דיגיטלי גלובלי ובכך מספקות מבט מקיף על הדינמיקה שלו: 1) מבנה: אילו דרכי הבעה מתאפשרות באמצעות שימוש ברפרטואר התבניות המקומיות הזמין בתרבויות שונות, מבחינת צורה, זהות חברתית והבעה רגשית? 2) שימוש: מה מאפיין תגובות הומוריסטיות מרחבי העולם לגבי אירוע יחיד מן הזירה הגלובלית, ואיך תגובות אלו משלבות היבטים מקומיים וגלובליים? 3) תפוצה: מה מאפיין תוכן הומוריסטי אשר זוכה לתפוצה עולמית, ואילו תכונות מאפשרות לו לחצות גבולות תרבותיים? לצד המסקנות לגבי שאלות אלו, אדבר גם על המשך המחקר בכלל, ובפרט העבודה המתוכננת השנה באוניברסיטת חיפה.