ד"ר גרמאו מנגיסטו

כתובת דוא"ל: Mgermaw@gmail.com

מנחה: פרופ' אלי אברהם

נושא עבודת הדוקטורט: מפזורה לאומה: ההבניה החברתית של זהות לאומית באמצעות שיח על פזורה ועולים בעיתונות הכתובה בישראל.

שנת סיום: פברואר, 2016

תחומי מחקר

עיתונות
    תקשורת ומיעוטים
    זהות לאומית ותקשורת

השכלה

תואר ראשון: החוגים לתקשורת ולמדעי המדינה, אוניברסיטת חיפה
    תואר שני: החוג לתקשורת, אוניברסיטת חיפה. כותרת עבודת התזה: "אחרים" בתוך עמם: ההבניה החברתית של מהגרים יהודים  מברית המועצות לשעבר ומאתיופיה בעיתונות הכתובה בישראל (מנחה: פרופ' אלי אברהם)

רשימת פרסומים

Mazor-Tregerman, M., Mengistu, G., Oren, R., Weiss-Blatt, N., & Weimann, G. (2014). "Old" Mass Communication Theories in the "New" Media Era. Mass Communication and Society. (forthcoming).

פרסומים לא אקדמיים

מנגיסטו, ג' (23.07.2009). הנורה האדומה המהבהבת: סקירה של פרסומים בעיתונות לאורך השנים חושפת גילוי גזענות רבים ומגוונים נגד העולים מאתיופיה. למרות זאת, התקשורת ממאנת להכיר ולקרוא לה בשמה. עין השביעית. בתוך: http://www.the7eye.org.il/23248

הצגות בכנסים

מזור, מ', מנגיסטו, ג', אורן, ר' , וייס-בלט, נ', וימן ג' (2013). סופה של תקשורת המונים? הערכה מחדש. כנס האגודה הישראלית לתקשורת ה-17, אוניברסיטת בר-אילן, רמת-גן (מרץ, 2013).

מנגיסטו, ג' (2012). "אחרים" בתוך עמם: ההבניה החברתית של מהגרים יהודים מברית המועצות לשעבר ומאתיופיה בעיתונות הכתובה בישראל. מפגש דוקטורנטים, קרן אייסף (ספטמבר, 2012).

מנגיסטו, ג' (2011). "אחרים" בתוך עמם: ההבניה החברתית של מהגרים יהודים מברית המועצות לשעבר ומאתיופיה בעיתונות הכתובה בישראל. כנס "קשב", בית תפוצות, אוניברסיטת תל-אביב (ספמבר, 2011)

מנגיסטו, ג' (2011). "אחרים" בתוך עמם: ההבניה החברתית של מהגרים יהודים מברית המועצות לשעבר ומאתיופיה בעיתונות הכתובה בישראל. סדנת קיץ, מחלקת לימודי מדיה, אוניברסיטת בן-גוריון (יולי, 2011).

פרסים ומלגות

2010: פרס "יואב" בעבור עבודה אקדמית מצטיינת בביקורת התקשורת לשנת 2010, האגודה לזכות הציבור לדעת

מידע נוסף

משנת 2011 עובד ככתב וכעורך עיתון ידיעות "נגט", המופץ בקרב ישראלים יוצאי אתיופיה ובקרב העובדים עימם.

בין השנים 2012-2011 עסקתי בהוראה בקורס "זהות ותרבות בקרב ביתא ישראל" במכללת אורנים.

Please publish modules in offcanvas position.