נטע זיסקינד

Neta ziskind 1

כתובת דוא"ל:
netazi@openu.ac.il

נושא עבודת הדוקטורט: ילדים ואינטרנט - שיח הסיכונים: משמעותיהן של ההגדרות המוסדיות (מנחה: פרופ' רבקה ריב"ק)

נטע זיסקינד מתעניינת בשיח הקשור בילדים, בני נוער ואינטרנט, בייחוד בהקשר המוסדי. עבודת הדוקטורט עוסקת בניתוח שיח הסיכונים כפי שבא לידי ביטוי הן בהגדרת הסיכונים על ידי מוסדות שונים (ממשלתיים, מסחריים, עמותות ועוד) והן בניסוח דרכי ההתמודדות עם הסיכונים ושיתוף הפעולה בין מוסדות אלה.

תחומי מחקר

ילדים ומדיה
מדיה חדשים  וחינוך
לימודי תרבות

השכלה

תואר ראשון: החוג לאנגלית, כולל מורה מוסמכת לאנגלית, האוניברסיטה העברית (בהצטיינות)
תואר שני: החוג לקומוניקציה ועיתונות, האוניברסיטה האנגלית (בהצטיינות). כותרת עבודת התזה: שאלות סקרים כסמני שיח חברתי בהקשר הקונפליקט היהודי ערבי (מנחים: פרופ' יעקב שמיר ופרופ' שושנה בלום קולקה)

רשימת פרסומים

Shamir, J., Ziskind, N., & Blum‐Kulka, S. (1999). What's in a question? A content analysis of survey questions. Communication Review, 3(4), 353-377. Reprinted in Bulmer, M., & De Vaus, D. A. (2004). Questionnaires (Vol. 4). Thousand Oaks, CA: Sage. Abridged version appears as the entry "Question wording as discouse indicators" in Lavrakas, P. J. (Ed.), (2008). Encyclopedia of survey research methods. Thousand Oaks, CA: Sage.

הצגות בכנסים

זיסקינד, נ' (2006). סקרנים כסמני שיח, האגודה הישראלית לחקר שפה וחברה. האוניברסיטה הפתוחה, 4 ביוני 2006.

זיסקינד, נ' (1998). Question Wording as Social Indicators, כנס ICA (עם פרופ' יעקב שניר ופרופ' שושנה בלום קולקה), ירושלים, 21- 24 ביולי 1998.

קורסים

לגדול עם הטלוויזיה והאינרטנט. המחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת, האוניברסיטה הפתוחה

תקשורת כתרבות, המחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת. האוניברסיטה הפתוחה